בעולם המודרני נחשבת אכילת פירות מסוגים שונים, כמקור לחומרים בעלי ערך תזונתי גבוה כדוגמת: סיבים תזונתיים, ויטמינים וחומרים נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים).
לאנטיאוקסידנטים חשיבות רבה במניעת מחלות שונות לדוגמא: סרטן, הסתיידות עורקים ועוד. מחלות אלו הנובעות מנזקי חמצון המתרחשים באופן טבעי בתהליך הנשימה התאית. בנוסף לכך, אורח החיים המודרני ותזונה עתירת שומן מעובד, חושפים אותנו לנזקי חמצון מואצים. לכן אכילה של מזונות עשירים בחומרים אנטיאוקסידנטים הכרחית למניעת נזקים אלו.
מטרת המחקר אשר יבוצע בתוכנית זו היא בדיקת תכולת חומרים אנטיאוקסידנטים ופעילותם בסוגי פירות שונים.
1 – הרצאה: דר' מאיר שליסל
2 – פתיח ושקילה
3 – טחינת הדוגמאות
4 – סיכרוז דוגמאות
5 – סינון דוגמאות
6 – טוטאל פנולים
7 – טאנינים
8 – FRAP
9 – אנטוציאנינים
10 – HPLC